[advertentie]
De KrantNieuwsLinkSportLinkDFT
za 10 feb 2001, 15:40 
De Telegraaf-i
Voorpagina
NieuwsLink

Binnen- en 
Buitenland
SportLink
Sportnieuws
DFT
Financieel nieuws
Digilink 
Digitaal nieuws

Beleggers zijn gewaarschuwd

AMSTERDAM - Winstwaarschuwingen zijn in de technologie-sector aan de orde van de dag. Sinds vrijdag is er een service die beleggers direct op de hoogte brengt van financiële onheilstijdingen.

In december vorig jaar besloten de websites Beursfoon.nl en Coolcom.nl om beleggend Nederland via een nieuwe dienst direct te alarmeren bij de vandaag de dag veel voorkomende winstwaarschuwingen. Inmiddels is de dienst online. Aanleiding van de service was de veronderstelling dat essentieel zakelijk nieuws vaak te laat bij de belegger terechtkomt.

De twee bovengenoemde bedrijven spreken over hun initiatief als 'een gat in de markt'. Winstwaarschuwing.com houdt de financiële berichtgeving voortdurend in de gaten en stuurt de leden een gratis SMS-bericht wanneer bedrijven waarschuwen voor tegenvallende resultaten.

Allemaal kosteloos? Nee dus. Want vervolgens moeten geïnteresseerden een betaald nummer draaien (0900-9009010) om het nieuwsbericht te kunnen beluisteren. Zo blijft men weliswaar bijna realtime, maar wel tegen betaling op de hoogte van de ontwikkelingen op de Amsterdamse effectenbeurs.
 

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl